Organizatori Rokaj festa na svojoj facebook stranici jučer su objavili vijest kako je došlo do promjene u line-upu, te terminu i mjestu održavanja festivala. Naime, umjesto najavljena dva dana, ovogodišnji Rokaj fest održat će se samo 8. lipnja, i to u dvorištu Močvare, uz bendove Slayer, Mastodon i Gojira, a nakon njihovih nastupa, bit će organiziran after party uz nekoliko domaćih bendova čija će imena biti uskoro objavljena.

Razlog skraćenog programa festivala, prema riječima organizatora, leži u nedovoljnom broju prodanih ulaznica.

“Financijski smo bili spremni na gubitke, kako ove, tako i u narednim godinama, no uz uvjet da publika prepozna ideju, želju i prihvati festival kao nešto potrebno ovom gradu i državi. To se nažalost nije dogodilo, pa smo odlučili biti iskreni prema sebi, našim partnerima i publici, i reći da projekt u zamišljenom obliku jednostavno ove godine nije uspio. Festival je trebao biti realiziran kao veliki događaj, u dva dana s tri pozornice, ogromnom produkcijom i preko 30 izvođača. Održati takav festival uz ipak nedovoljan interes publike bilo bi porazno, prije svega za izvođače, za publiku koja ne bi dobila od Rokaja ništa od onoga što smo predvidjeli dati, te na koncu za nas same. Financijski udarci koje smo pretrpili donošenjem ovakve odluke su ogromni, no smatramo da je to jedino fer prema našoj publici i partnerima.
Moglo se ići smanjivati produkciju, broj pozornica, otkazivati pojedinim izvođačima, ali to onda ne bi bilo fer prema ikome, niti bi to bio Rokaj kakav smo zamislili.
Duboko smo vjerovali da ovakav program uz ovako pristupačne cijene ulaznica može proći, no nažalost kriza je izgleda ipak prevelika.”

Oni nezadovoljni trenutnim line-upom mogu vratiti ulaznice od 25. svibnja do 3. lipnja i ostvariti povrat novca, dok se karta za koncert Slayer/Mastodon/Gojira može nabaviti po cijeni od 190 kuna na prodajnim mjestima Rokaj festa. Kupljene jednodnevne i festivalske ulaznice vrijede za koncert 8. lipnja.

Poruku organizatora možete vidjeti na facebook stranici festivala.

 

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here