Kampanja Kutak za glazbeni trenutakNa konferenciji za novinare u prostorima Super Konzum prodavaonice u zagrebačkoj Dubravi, predstavljen je humanitarni projekt “Kutak za glazbeni trenutak”. Cilj ovog projekta je opremanje 30 dječjih vrtića u Hrvatskoj glazbenim kutcima odnosno didaktičkim glazbenim instrumentima.

Projekt su predstavili Helena Grahovac, direktorica prodaje poslovne jedinice Henkel Laundry&Home care za Hrvatsku i BIH, Jure Radoš, direktor Poslovnog područja maloprodaje i marketinga Konzuma, Antonija Blaće, zaštitno lice udruge RTL pomaže djeci te pjevačica Lana Jurčević.

Natječaj za najbolju pjesmu

Projekt “Kutak za glazbeni trenutak” osmišljen je kao natječaj namijenjen svim državnim dječjim vrtićima u Hrvatskoj koji za sudjelovanje trebaju poslati prijedlog teksta pjesme koju će osmisliti djeca uz pomoć svojih odgajatelja. Najboljih 30 pjesama, prema odluci žirija, bit će nagrađeno glazbenim kutcima – setom pomno odabranih dječjih didaktičkih instrumenata.

– Henkel pomaže brojnim organizacijama u zemljama u kojima djeluje, a mnogi od naših donacijskih programa usmjereni su upravo prema djeci. Ovim projektom, zajedno s našim partnerima, želimo potaknuti kreativnost mališana u dječjim vrtićima te im kroz donaciju glazbenih instrumenata omogućiti dodatni razvoj njihovih potencijala, – zaključila je Helena Grahovac, direktorica prodaje poslovne jedinice Henkel Laundry&Home care za Hrvatsku i BIH.

Žiri će odabrati i najbolju pjesmu projekta koju će uglazbiti i otpjevati zajedno s djecom omiljena pjevačica Lana Jurčević. Pjesma će javnosti biti predstavljena na završnoj svečanosti koja će se održati početkom 2011. godine. Lana Jurčević je ovim povodom izjavila:

– Djeca su mi velika inspiracija i pravi su izvor kreativnosti i zabave. Uživam raditi s njima i stoga sam se rado odazvala pozivu na suradnju na ovom projektu. Nadam se da će se što više vrtića priključiti projektu.-

Zajednička podrška akciji

Jure Radoš je naglasio kako Konzum već čitav niz godina provodi i sudjeluje u programima koji djeci omogućuju razvijanje njihovih potencijala i kreativnosti jer su upravo ulaganja u najmlađe najbolja ulaganja u budućnost.

– Udruga RTL pomaže djeci potiče solidarnost te daje podršku svim projektima i organizacijama čiji je cilj razvoj sigurnog, poticajnog i kreativnog okruženja za rast, razvoj i odgoj djece,- izjavila je Antonija Blaće, zaštitno lice udruge.

Projekt “Kutak za glazbeni trenutak” želi poticati kreativnost djece u dječjim vrtićima kroz različite oblike izražavanja, a provodi se uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

A.Blaće, H.Grahovac, J.Radoš, R.Ambruš-Kiš i L. Jurčević

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here