Početna Moj Zagreb Novosti Humanitarna kampanja Hrabrog telefona

Humanitarna kampanja Hrabrog telefona [Video]

U sklopu obilježavanja 15 godina rada Hrabrog telefona predstavljena je humanitarna kampanja ‘Svaki propušteni poziv je propuštena prilika’.

Cilj kampanje je prikupiti sredstva za rad dvije istovremene linije Hrabrog telefona, obzirom da zbog zauzetosti Savjetodavne linije za djecu Hrabri telefon odgovori na samo jedan od četiri poziva djece i roditelja.

Kampanju su predstavile predsjednica Hrabrog telefona Hana Hrpka i voditeljica stručnih i znanstvenih programa Hrabrog telefona Gordana Buljan Flander.

”Potrebno je mnogo hrabrosti za nazvati hrabri telefon”, rekla je Hrpka i dodala kako je analizom poziva utvrđeno da jedno od četvero djece uspije dobiti liniju, dok je za troje djece linija zauzeta.


Hrpka je objasnila da kampanja ‘Svaki propušteni poziv je propuštena prilika’ ima za cilj prikupiti sredstva za rad dvije istovremene besplatne savjetodavne linije za djecu i roditelje.  Uz nekoliko načina na koje će se to pokušati ostvariti je i poziv građanima, kao i društveno odgovornim kompanijama, da doniraju sms-om pošalju ključnu riječ ‘HRABRI’ na broj 67 101 i na taj način doprinesu razvoj dvije savjetodavne linije.  ”Važno je da dijete, koje napokon skupi hrabrosti i odluči progovoriti o problemima koje proživljava, ima lako dostupno i poznato mjesto na kojem može potražiti pomoć” rekla je i dodala: ”Udruga je intenzivno radila na promociji broja linije 0800 0800 među djecom u Hrvatskoj, a istraživanja pokazuju kako 91,3 posto djece Hrvatske zna za Hrabri telefon”.

”Mi smo tražili pomoć Grada jer jedna mala Udruga ne može podnijeti sve zahtjeve zlostavljane djece”, pojasnila je voditeljica stručnih i znanstvenih programa Hrabrog telefona Gordana Buljan Flander, i dodala: ”gradonačelnik i gospodin Šostar su razumjeli i tada pokrenuli Polikliniku”. Posebno se zahvalila medjima: ”Vi nas niste samo pratili, vi ste bili partneri u zaštiti djece svih 15 godina surađujući s nama”, dodajući kako su mediji ti koji su ”gurali” struku naprijed.


Podršku radu udruge i kampanji dali su i predstavnici Grada Zagreba, dugogodišnjeg partnera Hrabrog telefona. Tako je na predstavljanju kampanje bio prisutan pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar, te Romana Galić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitun i osobe s invaliditetom.

”Ponosan sam da danas mogu biti ovdje s vama”, rekao je Šostar i prisjetio se kako je prilikom otvaranja prostora rekao da je najsretniji čovjek na svijetu jer je i Poliklinika i Hrabri telefon dobio još bolju lokaciju, a najnesretniji što se on morao ”poduplati” zbog ogromnog problema koji se nagomilao. ”Tužan sami danas jer koliko god je ova Poliklinika postala, ne zagrebački, ne hrvatski i ne europski već svjetski brend, mogu reći da se taj ‘papir’ sveo na jedno slovo koja se zove Poliklinika za zaštitu djece Grada Zagreba”, rekao je Šostar, ”da nijedna lokalna samouprava jednu sličnu ustanovu nije otvorila već i dalje djeca iz cijele Hrvatske moraju dolaziti u Zagreb”.

Šostar je istaknuo kako je ovo nešto po čemu je Zagreb napravio civilizacijski iskorak, zahvalio se volonterima i svima velikog dobrog srca koja pomažu djeci,a tada je pozvao javnost da pomogne.


Kampanju, koja će trajati do 31. ožujka 2013. godine, moći će poduprijeti građani i tvrtke slanjem SMS poruke HRABRI na broj 67101, te putem olnine donacija na web stranici udruge www.hrabritelefon.hr.

www.infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here