Početna Moj Zagreb Novosti ‘Hrvatska volontira’ ove godine nadmašila sva očekivanja

‘Hrvatska volontira’ ove godine nadmašila sva očekivanja

Foto: ThinkstockUspjeh manifestacije „Hrvatska volontira 2014.“ – zajednici poklonjeno ukupno 45.527 volonterskih sati!

Šestodnevna manifestacija „Hrvatska volontira“ ove je godine nadmašila sva očekivanja; brojni pojedinci, organizacije civilnog društva, udruge, institucije i tvrtke pridružile su se manifestaciji, a sve u cilju promocije i razvoja volonterstva u Hrvatskoj.

„Hrvatska volontira“, manifestacija koja je ove godine održana u razdoblju od 19.-24. svibnja 2014. okupila je 249 različitih organizacija i udruga te 6.188 volontera koji su kroz 317 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 45.527 sati, a sve u cilju promocije vrijednosti volontiranja kao građanske vrline i navike srca!

S obzirom da se ovogodišnje izdanje manifestacije ”Hrvatska volontira” odvijalo u svijetlu poplava koje su pogodile Hrvatsku i susjedne zemlje, velik broj planiranih volonterskih aktivnosti preusmjereno je na organiziranje i slanje humanitarne pomoći za krizna područja.

Akcije poput druženja s gluhoslijepim osobama, čišćenja i uređenja prostora namjenjenih djeci i mladima, prezentacije volonterskih klubova osnovanih u srednjim školama samo su neke od aktivnosti kojima je postignut cilj ovogodišnje manifestacije – volontiranje mladih ljudi o čijim vrijednostima, pogledima i stavu ovisi izgled našeg budućeg društva.

Ponosni smo na činjenicu da je u manifestaciji sudjelovalo 86 srednjih škola i drugih odgojno-obrazovnih ustanova za mlade iz čijih se formalnih i neformalnih volonterskih klubova uključilo više od 1800 volontera.

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here