Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na SP 2014. u Brazilu protiv Srbije 22. ožujka na stadionu u Maksimiru, odlučio je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Tu odluku potvrdio je i tajnik HNS-a Vladimir Iveta.

Dileme oko mjesta igranja te utakmice izazvao je izbornik Igor Štimac koji je izjavljivao kako bi volio da se utakmica sa Srbijom igra u Splitu, sa Škotskom u Osijeku, a s Belgijom u Zagrebu.

Ovo će biti prvi ogled Hrvatske i Srbije, jer su u kvalifikacijama za odlazak na EP u Nizozemskoj i Belgiji 1999. “vatreni”, također u Maksimiru, igrali protiv SR Jugoslavije 2:2, a tada su još za tu reprezentaciju nastupali i nogometaši iz Crne Gore. Zbog tog neodlučnog rezultata odabranici izbornika Miroslava Blaževića nisu izborili plasman na EP.

Inače, u našoj kvalifikacijskoj skupini za SP 2014. vodi Belgija sa deset bodova koliko ima i Hrvatska, a Srbija je treća sa četiri boda i porazom u Zagrebu naši istočni susjedi gube praktičke izglede za plasman na svjetsko prvenstvo u Brazilu. Četveroplasirana reprezentacija je Makedonija, a petoplasirani Wales s kojim Hrvatska igra drugu utakmicu u ožujku četiri dana nakon ogleda u Maksimiru.

Hina

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here