Singl Trebaš li me (Aquarius Records/Menart) u izvedbi Eni Jurišić i Matije Cveka i ovoga tjedna se nalazi na broju jedan liste HR Top 40. Tako se pjesma našla na vodećoj poziciji liste po 19. puta.

Na drugo mjesto ovoga tjedna popeo se Massimo s pjesmom Zamisli (Aquarius Records), dok je na treću poziciju pala Klapa Rišpet sa singlom Lipo mi je tu (Hit Records). Pjesma Zar je ljubav spala na to (Tonika) u izvedbi Jelene Rozge i Matije Cveka, vratila se na četvrto mjesto, a Top 5 najemitiranijih singlova u domaćem radijskom eteru zatvara Neno Belan i Fiumens s Jube moja znaj (Dallas Records).

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 12. rujna do 18. rujna 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Eni Jurišić i Matija Cvek s pjesmom Trebaš li me i dalje bilježe kontinuitet radijskog emitiranja na hrvatskim radijskim stanicama. Nakon što su u prvoj polovici godine boravili šesnaest tjedana na vrhu, tijekom mjerenja u ljetnim mjesecima boravili su među tri najemitiranija singla u Hrvatskoj. Međutim, vratili su se na vrh mjerenja emitiranosti i spojili tri uzastopna tjedna zaredom.

S 19. tjednom na vrhu drže drugo mjesto na popisu pjesama s najvećim brojem tjedana provedenih na broju jedan liste HR Top 40. Otkako se pojavila po prvi put u izvještaju od 7. veljače, singl Trebaš li me nije izašao iz Top 3 najemitiranijih hrvatskih singlova čak 34 uzastopna tjedna.

U usporedbi s njima, trenutni rekorder, singl Mali krug velikih ljudi (Aquarius Records) u izvedbi Massima proveo je 52 uzastopnih tjedana u Top 15. Od toga, Mali krug velikih ljudi je proveo 51 tjedan među deset najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj. Kada se pogleda samo broj tjedana boravka među Top 3, tada dolazimo do statističkog podatka od 38 tjedana boravka Massimove pjesme među tri najemitiranije pjesme.

Među 40 najemitiranijih domaćih pjesama bilježimo šest promjena. Od toga dva su nova ulaza.

Najviši novi ulaz (broj 18) ostvarila je mlada kantautorica Pava s novom pjesmom Slobodan (Croatia Records). Riječ je o njezinom petom samostalnom singlu, no prvom koji je bržeg ritma. Također, ovo je Pavin prvi naslov s kojim se našla na listi HR Top 40.

Velika mi je čast biti ovotjedni najviši ulaz na željno isčekivanu HR Top 40 listu, ne samo jer sam izvođač nego i autor pjesme ‘Slobodan’“, izjavila je Pava povodom ulaska na listu najemitiranijih, “nekima treća, meni je bila peta sreća i nadam se da će me još dugo pratiti. Sretna sam što ovo mogu podijeliti sa svojim bendom i još nekoliko ljudi koji su zajedno sa mnom radili na pjesmi, te se zahvaljujem radijskim urednicima i slušateljima koji me podržavaju.

Drugi ovotjedni novitet na listi je pjesma Samo ti (D’Knock Production/IDM Music) u izvedbi D’Knocka i Jay, koja je ušla na listu HR Top 40 na 24. mjesto.

Samo ti je prvi singl poznatog hrvatskog producenta i nekadašnjeg člana grupe ET i njegove supruge nakon četiri godine diskografske pauze. Zadnji puta kada su objavili zajedničku pjesmu, bilo je 2018. godine. Tada je izašla Ljubav najbolje zna (D’Knock Production/IDM Music), s kojom su proveli 14 tjedana na listi.

Međutim, s pjesmom Samo ti D’Knock i Jay su ostvarili svoj najbolji novi ulaz. Kada su debitirali na listi HR Top 40 sa singlom Jedan dan (D’knock Production/IDM Music), našli su se na 26. mjestu. S Ljubav najbolje zna su debitirali na broju 31 liste.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Trebaš li me u izvođenju Eni Jurišić i Matije Cveka predvodi regije Istra i Primorje, Grad Zagreb, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje. U regiji Dalmacija najemitiraniji singl je Lipo mi je tu u izvođenju Klape Rišpet.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.