Marko Škugor i Danijela Martinović vratili su se na vrh liste HR Top 40. Njihova zajednička pjesma Ono nešto (Zvuci Mediterana) bilježi svoj drugi tjedan kao najemitiraniji domaći singl u Hrvatskoj.

Vanna je ostala na broju dva sa snimkom Navika (Croatia Records), dok na trećoj poziciji nalazimo singl Sreća to je kada te imam (Croatia Records) u izvedbi Damira KedžeVatra (Meni treba tako maloDallas Records) boravi na četvrtom mjestu, a krug pet najemitiranijih zaključuje duet Nine Badrić i Petra Graše Nemoj (Tonika/Aquarius Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 6. do 12. studenoga 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Balada Ono nešto je ukupno osmi naslov koji je boravio dva ili više tjedana na vodećoj poziciji HR Top 40 u 2023. godini. Od 11 izdanja koji su predvodili listu, tri pjesme nisu bile dulje od jednog tjedna na vrhu rezultata mjerenja emitiranja – Trebaš li me (Eni Jurišić i Matija Cvek, Aquarius Records/Menart, 9. siječnja), Zamisli (Massimo, Aquarius Records, 16. siječnja) i Šta da radim (Igor Delač, Croatia Records, 23. listopada).

Istodobno, Marko Škugor i Danijela Martinović su ukupno treći duet s barem dva tjedna na prvom mjestu liste u ovoj godini, nakon suradnji Igora Delača i Anonima (LaganiniCroatia Records, pet tjedana) te Nine Badrić i Petra Graše (Nemoj, 13 tjedana).

Ovoga tjedna lista bilježi šest promjena, od čega su tri snimke prvi puta među najemitiranijima.

Najviši novi ulaz ostvarili su FluentesDora (Vestić) i Nera (Mamić) s pjesmom Tišina u meni (Menart, broj 17). Za osječki sastav ovo je prvi ulaz u rezultate mjerenja emitiranja nakon sedam i pol mjeseci i singla Na tvojim rukama (Menart, šest tjedana).

S druge strane, sudionica prve sezone showa The Voice Hrvatska Dora Vestić dospjela je među najemitiranije nakon više od šest godina (Ljeto života feat. KamenyAquarius Records/Styx Production), dok je Nera Mamić prvi puta na listi kao solo izvođačica.

Snimka Tišina u meni je ukupno 14. izdanje grupe Fluentes od 2017. godine.

Iznimno nam je drago što je naša nova pjesma  ušla na HR Top 40 posebno jer nam je ovo zajednička pjesma s Dorom Vestić i Nerom Mamić s kojima surađujemo od početka ove godine i koje su ušle na naš album potpuno neočekivano“, izjavio je Goran Bošković, frontment benda Fluentes, “dugačko i turbulentno putovanje drugog albuma je pri kraju i sve skupa možemo reći da je bilo lijepo i nezaboravno a ova pjesma i suradnja s curama je kruna tog putovanja.

Među 40 najemitiranijih našao se i Bruno Filipović. U pitanju je balada Ako trebaš nekog drugog (Dallas Records, broj 21), što je treći ulaz korčulanskog kantautora na listu nakon ranijih singlova Lastovo (feat. Jakša Jordes JJ i Saša Antić, 11. srpnja 2022.) i Golube moj (21. kolovoza 2023.).

Iznimna mi je čast opet biti gost na HR Top 40. Pjesma ‘Ako trebaš nekog drugog’ moj je treći singl koji je dospio na top listu, i zbog toga sam jako ponosan“, riječi su Brune Filipovića, “zahvaljujem svima koji su pomogli u nastajanju pjesme i doprinijeli svojim instrumentima; Mario Klarić (bubanj), Ante Dužević (bas i klavir). Također, veliko hvala Dinku Faziniću i Vlasti Škrbini na potpori i promidžbi, bez koje ova pjesma ne bi bila tu gdje je sada. Veliko hvala Davoru Franjiću i Dallas Records na pruženoj prilici!

Nakon dvije godine te deset i pol mjeseci (Dođi na Božić barUniversal Music Hrvatska), na HR Top 40 je ušla Marcela. Radi se o njezinoj prvoj pjesmi nakon gotovo tri godine Nismo isti svijet (Universal Music Hrvatska), koja je ušla na broj 34 rezultata mjerenja emitiranja.

Kada se uzmu u obzir i snimke objavljene tijekom Marcelinog rada u bendu Luminize, ovo je ukupno četvrti boravak na listi. Osim s božićnim izdanjem Dođi na Božić bar, u proteklih osam godina, Marcela se našla među najemitiranijima sa singlovima Zašto još volim te (feat. Marin Jurić Čivro, Universal Music Hrvatska) i Glavni lik (Universal Music Hrvatska).

Balada Nismo isti svijet jedina je snimka ovotjednog HR Top 40 koja uz hrvatsku ima i englesku verziju (Not The Same).

Moram priznati da sam stvarno jako jako sretna što je moja pjesma ‘Nismo isti svijet’ ušla u top 40 najemitiranijih u radijskom eteru. Jako mi je drago i jako sam zahvalna što se sviđa radijskim urednicima i slušateljima, naravno!“, riječi su Marcele, dodavši kako je singl dobio na fokusu i u Nizozemskoj, “iako je tamo fokus na engleskoj verziji “Not The Same”, Nizozemci su poludjeli za hrvatskom verzijom i dobila sam jako puno poruka da čak i preferiraju hrvatsku verziju. Tko zna, možda sam i potaknula neke ljude u Nizozemskoj da krenu učiti hrvatski jezik. :) Ovo mi definitivno veliki vjetar u leđa jer imam spremno još svašta što jedva čekam otkriti! Došlo je vrijeme za pop u kožnoj jakni, noga je na gasu i veselim se svemu kud me put vodi! Stvarno mi puno znači ova pjesma, kako osobno tako i u kontekstu što sam se napokon vratila na glazbenu scenu. Veliko hvala svima na podršci!

Nakon dva mjeseca (točnije, od 11. rujna), među 40 najemitiranijih se vratila balada Vojnik pod zvijezdama (Hit Records, broj 40) u izvedbi Tonyja Cetinskog. Ovim rezultatom, pjesma Vojnik pod zvijezdama, koja broji svoj 36. tjedan mjerenja emitiranja, najizdržljiviji je singl ovoga tjedna. Istodobno, ovo je prvi puta od 27. veljače 2023. da Tony Cetinski ima najizdržljiviji singl HR Top 40 (Čuvam ljubavHit Records, ukupno četiri tjedna).

Najveći pomak na listi (sedam mjesta – s broja 38 na broj 31) ostvarili su Parni valjak i Igor Drvenkar s pjesmom Moja glava, moja pravila (Croatia Records). Time je Parni valjak ostvario najveći skok prvi puta od 9. siječnja (PonovoCroatia Records).

Prema podacima slušanosti po regijama, singl Sreća to je kada te imam u izvedbi Damira Kedže predvodi četiri regije – Grad Zagreb, Istra i Primorje, Središnja Hrvatska i Zagorje. U regiji Dalmacija najemitiranija snimka je Ono nešto u izvedbi Marka Škugora i Danijele Martinović, dok radijske postaje u regiji Slavonija najviše emitiraju pjesmu Meni treba tako malo grupe Vatra.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.