Početna ZG vodič Trgovine, usluge Gurmani, posjetite „Zagreb wine gourmet festival“

Gurmani, posjetite „Zagreb wine gourmet festival“

Autor:
Profitiraj.hr

Konferencija za novinare Zagreb wine gourmet festivala (foto: Saša Zinaja / Medijska mreža)Četvrti internacionalni festival vina i gastronomije Zagreb Wine Gourmet Festival otvorit će svoja vrata u petak 25. veljače u 10.30 sati u Muzeju suvremene umjetnosti.

Radno vrijeme festivala koji se održava 25. i 26. veljače jest od 10.30 do 19 sati. Festival će okupiti 130 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Uz kupnju ulaznice (cijena: 150 kn) posjetitelji će moći degustirati gotovo 500 renomiranih vina.

Za gastronomski dio festivala pobrinut će se chefovi iz Švedske, Brazila, Francuske, Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Vino godine po izboru korisnika American Expressa

Festival će biti službeno otvoren na svečanoj večeri pod pokroviteljstvom Privredne banke Zagreb i PBZ Carda kao generalnih sponzora Festivala. Večera će se održati 24. veljače u Hotelu Westin, dvorana Opera na 17. katu u 20 sati. Na svečanoj večeri kojoj će nazočiti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i ove godine PBZ Card će dodijeliti nagradu „Vino godine po izboru korisnika American Expressa“, kao i vrlo atraktivne nagrade izvučenim korisnicima kartica American Express koji su sudjelovali u tom izboru. Tako će izvučeni korisnici dobiti putovanje u Bordeaux za dvije osobe, wellness vikend u Spa & Golf Resortu Sveti Martin za dvije osobe te druge atraktivne nagrade.

Kuharski show Damiana Nigra

Oba dana Festivala održavat će se specijalne degustacije pomno biranih vina za vinske profesionalce. Za njih se potrebno unaprijed predbilježiti zbog ograničenog broja mjesta. Iz programa Festivala izdvajamo kuharski show talijanskog chefa Damiana Nigra, koji ima Michelinovu zvjezdicu, potom egzotičnu „visoku“ kuhinju slavnog brazilskog chefa Felipea Bronzea i delicije od istarskog boškarina koje će pripremiti chef Robert Perić.

Gastronomiju sjevera posjetiteljima će približiti Goran Amnegard, švedski chef s titulom chefa godine, a kako se jede u Sloveniji, pokazat će chef Jure Tomič. U sklopu radionica izdvajamo Malu školu vina za žene te degustaciju talijanskih pjenušaca iz vinarije Tenuta Sant`Anna di Genagricola.

I Medvjedi kuhaju

Posebno najavljujemo cooking show pod pokroviteljstvom zlatnog sponzora, Generali osiguranja – „Medvjedi kuhaju“, na kojem će slavni hokejaši pokazati kako se snalaze u kuhinji uz pomoć vrsnih chefova, te cooking show „Zvijezde kuhaju“ pod pokroviteljstvom Gloria grupe. Najslađi čokoladni cooking show priredit će Nestle, a čokoladne čarolije pripremat će Ana Ugarković i chef Oliver Grouard, chef Francuskog veleposlanstva pri međunarodnim organizacijama u Beču.

Renomirani stručnjaci

Ovogodišnji Zagreb Wine Gourmet Festival nudi i cijeli niz popratnih događanja, s naglaskom na internacionalizaciji hrvatskog vinarstva i sudjelovanje renomiranih vinskih stručnjaka i novinara:

– Nicolas Joly, otac biodinamike, održat će PREDAVANJE O BIODINAMICI I VINIMA 24. veljače s početkom u 15 h u Agrokor-akademiji. Nicolas Joly francuski je vinar iz doline Loire te svjetski priznati stručnjak za ekološku proizvodnju vina

Konferencija za novinare Zagreb wine gourmet festivala (foto: Saša Zinaja / Medijska mreža)– IMW MASTER CLASS održat će se 25. veljače u 14h u Agrokor-akademiji kao prvo predstavljanje elitne svjetske vinske organizacije vinskih profesionalaca sa sjedištem u Londonu – Institute of Master of Wine – u Hrvatskoj. Master class namijenjen je profesionalcima koji se bave prodajom i promocijom vina, odnosno sommelierima, a svrha mu je upoznati sudionike s obrazovnim programom i mogućnostima koje IMW pruža svojim članovima. Master class će održati osobno g. Josef Schuller, predsjednik IMW-a, te gđa Lynne Sherriff, potpredsjednica IMW-a

– BRAZILSKA VEČERA organizirana je uz potporu Veleposlanstva Savezne Republike Brazil radi promicanja brazilskih vina i gastronomije. Na večeri koja će se održati 25. veljače u Kristalnoj dvorani Hotela Westin u 20 sati kuhat će chef Felipe Bronze is renomiranog restorana Oro u Rio de Janeiru, a dolaze i brazilski glazbenici

– OKRUGLI STOL O PERSPEKTIVI I POTENCIJALIMA HRVATSKOG VINA I VINSKOG TURIZMA održat će se u petak 25. veljače u 11 sati u MSU, a sudionici su rasprave gđa Sarah Kemp, glavna urednica britanskog izdanja magazina Decanter, g. Tony Hodges, stručnjak za brandiranje, gđa Gabriella Opaz, organizatorica europske blogerske konferencije EWBC, a hrvatsku stranu predstavljaju g. Ivica Matošević, Vinistra, g. Đuro Horvat, Agrokor vina, g. Saša Špiranec.

Program festivala s rasporedom svih kuharskih prezentacija, radionica i degustacija, kao i lista VIP gostiju nalazi se internetskim stranicama www.zagrebwinegourmet.com.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here