Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima održao je danas radni sastanak s predstavnicima graditeljskih tvrtki koje djeluju na području Grada Zagreba, Sindikata graditeljstva Hrvatske i Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb, priopćeno je iz gradonačelnikovog ureda.

Sastanak je inicirao Sindikat graditeljstva Hrvatske s ciljem rješavanja aktualnih problema u djelatnosti graditeljstva u kojoj na području Zagreba posluje 1976 pravnih osoba – trgovačkih društava s oko 23 tisuće zaposlenih, a uz njih, graditeljskom se djelatnošću bavi još oko 1500 obrtnika koji angažiraju veći broj stalnih ili povremenih radnika. Ukupne gospodarske teškoće i niska razina investicijskih aktivnosti intenzivno se odražava na stanje u graditeljskim djelatnostima u Zagrebu.

Gradonačelnik je prepoznao probleme i uvažio prijedloge sudionika današnjega inicijalnoga sastanka, te je zaključeno da će se u okviru suradnje kakva je i dosad postojala na temelju Protokola o zajedničkim zadacima i obvezama iz 2001., tijekom naredna dva tjedna (do kada će se Uredu gradonačelnika dostaviti mišljenja i konkretni prijedlozi), utvrditi konačni tekst novog Protokola od kojega se očekuje postupno rješavanje problema u graditeljstvu u narednih tri do pet godina.

Novi Protokol će, dogovoreno je, sadržavat konkretne investicijske programe u kojima bi mogla participirati i kvalitetno se za njih pripremiti zagrebačka građevinska operativa.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here