Naziv događaja: gledamo Bustera Keatona (u programu “Priroda, multi-medi​j i virtualnos​t”)
Lokacija: MM centar
Vrijeme: 20. 4. u 17 sati
Cijena: ulaz besplatan

Ove srijede u sklopu programa “Priroda, multi-medij i virtualnost”, voditelj Ivan Ladislav Galeta prikazat će antologijski film “Sherlock Jr.” (1924) Bustera Keatona. Program počinje u 17 sati. Ulaz je besplatan.

U „predigri“ ćemo prikazati “Film” (1964) kojem je sinopsis napisao Samuel Beckett, režirao Alan Schneider, glumi Buster Keaton a snimio ga Boris Kaufman, mlađi brat poznatog Dzige Vertova.

Film “Sherlock Jr.” kojeg je Buster Keatona sam realizirao, prema nekima je najkompleksnije njegovo ostvarenje (R. Clair ga uspoređuje s dramama L. Pirandella), vizija svijeta u kojoj se miješaju zbiljsko i imaginarno, odnosno, java san i film; priča je to o kinooperateru koji, zaspavši u toku projekcije, sanja o svojim podvizima i „ulazi“ u film koji sam projicira, pretvarajući se u Sherlocka Holmesa.

“Priroda, multi-medi​j i virtualnos​t” novi je program Kulture promjene Studentskog centra koji će uređivati i voditi međunarodno priznati multimedijski umjetnik, dugogodišnji voditelj i urednik MM centra SC (1977-1990) te redoviti profesor na Odsjeku za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Ivan Ladislav Galeta.