Foto: PRESS”Brazilactica” u Zagrebu traje sve do nedjelje, 12. svibnja, kada završava velikom završnom karnevalskom povorkom.

Povodom otvaranja trećeg po redu festivala brazilske kulture u Zagrebu „Brazilactica“ u prostorima Book Caffea u Zagrebu održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program festivala kao i rad i vizija udruge „Amazonas – centar brazilske kulture u Hrvatskoj“ kao organizatora festivala.

U ime udruge „Amazonas“ okupljenima se iz organizacije festivala obratio Darjan Delač prisjetivši se ideje o nastanku ovakve manifestacije koja obuhvaća sve segmente kojima se udruga bavi, te uspješnosti prošlogodišnjih festivala pa je istaknuo jačanje festivala u svim njegovim područjima.

Foto: PRESS

Foto: PRESS

Direktor festivala Mario Purišić najavio je niz besplatnih radionica sambe, batucade, capoeire i afro plesa, tribine, koncerate, projekcije filmova kao i veliku završnu karnevalsku povorku koja će u nedjelju, 12. svibnja krenuti u 18 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta, te povorkom kroz uži centar završiti velikim finalom na Trgu Petra Preradovića. Pozvao je sve zainteresirane da se pridruže i pronađu nešto za sebe u ovogodišnjem bogatom programu.

Foto: PRESS

Foto: PRESS

Na konferenciji za novinare ispred Brazilske ambasade govorio je kulturni ataše Luciano D’Oliviera, koji je naglasio da mu je veliko zadovoljstvo što se brazilska kultura na ovaj način promiče u Hrvatskoj i okuplja veliki broj mladih iz šire regije, te je također pozvao javnost da se priključi festivalu i iskusi bogatstvo brazilske kulture.

Foto: PRESS

Više informacija vezanih za „Brazilacticu – festival brazilske kulture u Zagrebu“ možete pronaći na facebook stranici www.facebook.com\Brazilactica

Foto: www.facebook.com/Brazilactica

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here