Početna Vijesti Izbori Ferdelji: Narod u Zagrebu živi dobro jer bira istu vlast

Ferdelji: Narod u Zagrebu živi dobro jer bira istu vlast [Video]

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zagreba Vladimir Ferdelji izjavio je večeras da prvi rezultati izborima njemu pokazuju da “ovaj narod živi izvanredno, jer narod koji živi dobro bira istu vlast, a narod koji živi loše bira promjene”.

“U Zagrebu je očito da najveći dio ljudi živi jako dobro”, izjavio je večeras Ferdelji u prostorijama HSLS-a gdje zajedno s koalicijom HSLS-HSS-Zelena lista-Demokratska stranka umirovljenika čeka rezultate izbora.

[infopunkt 6648 2]

Ferdelji je kazao da će rezultati sigurno pokazati da su lista Milana Bandić i njegova lista uvjerljivo dobro prošli. Dodao je kako rezultati pokazuju da je Bandić “pomalo i HDZ-ov kandidat”.

[infopunkt 6648 4]

Na pitanje novinara kome bi dao potporu u drugom krugu, Ferdelji je odgovorio da još ne zna. “Još uvijek ne mislim da su rezultati konačni jer se radi o relativno malom uzorku. Prvo ćemo dobro razmisliti i onda se odlučiti što napraviti.

Ferdelji je istaknuo kako nije razočaran rezultatima izbora jer je godinu dana u politici i uspio se nametnuti ljudima te postati ozbiljan kandidat ljudima koji su tome cijeli život posvetili.

[infopunkt 6648 1]

“Nažalost, naša demokracija je još uvijek u povojima, prije svega to pokazuje činjenica da je izlaznost svugdje ispod 50 posto. Očito je da najveći dio građana uopće izbore ne shvaća još uvijek ozbiljno, iako na izborima određuje svoju budućnost”, ustvrdio je Ferdelji.

Dodao je kako duboko vjeruje da ćemo s vremenom dostići izlaznost koja garantira većinsku volju naroda i u kojoj partijski aparati činiti manji relativni dio nego što čine danas.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je večeras da je Vladimir Ferdelji ostvario više nego dobar izborni rezultat i da je moralni pobjednik izbora za gradonačelnika Zagreba, a što se tiče liste za Gradsku skupštinu tu su apsolutni pobjednici.

Kosor je pojasnio da je Ferdelji prije osam mjeseci ušao u politiku te da je imao podršku HSS i HSLS-a za koju su svi tvrdili da će mu samo još odmoći u kampanji, da mu neće donijeti nikakve glasove. I u takvim uvjetima dobiti 17,6 posto i ravnopravno se boriti s kandidatom kukuriku koalicije Rajkom Ostojićem, a s druge strane aktualnim gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je imao sve financijske resurse iza sebe i očito i podršku HDZ-a i HSP, jer se sada vidi da je kandidatkinja HDZ-a Margareta Mađerić dobila pet posto, dakle s dva Golijata se boriti i dobiti skoro kao oni – to je moralna pobjeda.

Vladimir Ferdelji je moralni pobjednik izbora za gradonačelnika Zagreba, ocijenio je Kosor.

[infopunkt 6648 5]

Što se tiče liste za Gradsku skupštinu grada Zagreba koalicije HSLS-HSS-Zelena lista-Demokratska stranka umirovljenika tu smo apsolutni pobjednici, ocijenio je Kosor.

“Lista se približava rezultatu od 12 posto. Sada smo na sedam gradskih zastupnika, a možda ćemo imati i osam. Bez nas nitko neće imati većinu u Gradskoj skupštini”, poručio je Darinko Kosor. Ocijenio je, da je to velika pobjeda saveza Vladimira Ferdeljija i koalicije HSS-HSS-Zelena lista-Demokratska stranka umirovljenika. Mi smo pomagali Ferdeljiju, a on je sa svojim imidžem pomogao nama. Mislim da su građani to prepoznali i nagradili nas”, kazao je Kosor.

Upitan o budućim koalicijama u Gradskoj skupštini Kosor je rekao da još ne razmišljaju o tome. “Mi smo više nego zadovoljni brojem svojih zastupnika i u iduća tri dana ćemo prvo sjesti na miru hladne glave i donijeti odluku što napraviti u interesu građana Zagreba”, poručio je Kosor.

Rekao je da su prvih sedam kandidata na listi za Gradsku skupštinu: Vladimir Ferdelji, on (Darinko Kosor), Nenad Matić, Alen Ostojić, Ivan Obad, Vjekoslav Jeleč i Miroslav Polovanec.

”Gubitnik je sigurno SDP”, zaključio je Kosor.

[infopunkt 6648 8]

www.infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here