Početna Moj Zagreb Zagreb.hr Digitalna televizija u 50 posto hrvatskih kućanstava

Digitalna televizija u 50 posto hrvatskih kućanstava

Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska i Brodsko-posavska županija pridružit će se 29. lipnja nizu do danas uspješno digitaliziranih hrvatskih regija, priopćio je danas Središnji državni ured za e-Hrvatsku. Tako će 29. lipnja Hrvatska imati ukupno šest digitaliziranih regija, 14 digitaliziranih županija te 784.651 kućanstava koja su ostvarila prelazak na digitalno emitiranje televizijskih programa, navodi se u priopćenju.

Ističe se kako su to rezultati provedbe javne politike digitalizacije televizije Vlade Republike Hrvatske koja se unatoč teškoj gospodarskoj godini odvija bez poteškoća i u skladu s ciljevima definiranim Strategijom prelaska s analognog na digitalno emitiranje televizijskih programa.

Središnji državni ured za e-Hrvatsku navodi kako 29. lipnja na području Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije (digitalna regija D2) u 23,59 sati prestaje emitiranje analognih televizijskih signala.

Program nacionalnih nakladnika (HRT 1, HRT 2, NOVA TV i RTL) od ovog će se datuma na 23., odnosno 39. kanalu emitirati isključivo digitalnim putem. Pritom će se program lokalnih televizijskih nakladnika kraće vrijeme emitirati istovremeno digitalnim i analognim putem kako bi se ostavilo dovoljno vremena za uspješan prelazak na isključivo digitalno emitiranje.

Građani koji pravodobno ne nabave opremu potrebnu za prijam digitalnih televizijskih signala od navedenog datuma neće biti u mogućnosti gledati programe nacionalnih televizijskih nakladnika, ističe se u priopćenju.

Središnji državni ured za e-Hrvatsku je, kao središnje koordinativno tijelo za praćenje i upravljanje provedbom Strategije prelaska s analognog na digitalno emitiranje televizijskih programa te za provedbu sveobuhvatne informativno-edukativne kampanje, i u digitalnoj regiji D2 organizirao akciju DTV ZA SVE radi pružanja besplatnog savjeta i pomoći svima kojima je iz bilo kojeg razloga otežan prelazak s analogne na digitalnu televiziju, prije svega osobama s invaliditetom te starijim osobama.

Nakon uspješnog završetka u digitalnim regijama D5, D3, D7, D9 i D1, akcija se u regiji D2 nastavlja u suradnji s Veleučilištem u Požegi, Veleučilištem u Slavonskom Brodu, Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici te Visokom tehničkom školom u Bjelovaru.

Središnji državni ured za e-Hrvatsku poziva sve kojima je u prelasku na digitalnu televiziju potrebna pomoć da putem besplatnog broja telefona 0800.1.1.2011 kontaktiraju Pozivni centar Vlade RH te se prijave za akciju DTV ZA SVE.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here