Početna Lifestyle Detalji koji će “oživjeti” vaš dnevni boravak

Detalji koji će “oživjeti” vaš dnevni boravak

Kako

Dnevni boravak zapravo je najnezgodnija prostorija za uređenje, iako nam nekako najviše ideja dolazi upravo za njega. Želite li to izvesti kako treba morate imati na umu kako taj dio vašeg doma zaista jest multifunkcionalan, stoga zahtijeva prvenstveno praktična, ali svakako i estetska rješenja.

1. Ogledalo

Nije novost da ogledalo vizualno povećava  porstor, no pripazite nasuprot čega ga postavljate, odnosno što se ogleda u njemu. Nije zgodno da ogledalo bude postavljeno nasuprot vrata neke prostorije, televizora, kuhinje i hrpe prljavog suđa (ukoliko imate spojen boravak i kuhinju). Malo stolno ogledalo uz zapaljene svijećice ili intimno svjetlo lampe dat će topli ugođaj vašem domu, a zidno ogledalo postavljeno nasuprot blagovaonskog stola pridonijet će također atmosferi, posebice ako je trpeza bogata, a gosti veseli. Domišljatim okvirom razbit ćete monotoniju prostora i instantno ga oživjeti.

2. Ukrasni jastuci i prekrivač

Ne možete si priuštiti novi kauč? Dovoljno je samo uložiti u ukrasne jastučiće odnosne jastučnice. Predlažemo mnogo malenih jastučića u živahnim bojama ako ste i sami živahni ili se pak možete poigrati ombre efektom i nanizati više nijansi iste – tematske boje vašeg doma za dojam profinjenosti. Služi li vam kauč kao centralno okupljalište ili pak imate pse, djecu, muža koji jede pred TV-om, spasonosno instant rješenje je prekrivač. No, potrudite se pronaći kvalitetan i lako periv prekrivač. On mora nositi i estetsku funkciju, uklapati se u ostatak ukrasa i namještaja. Neka vam ne bude žao uložiti koju kunu više u nešto takvo, ipak se prisjetite da je svakako povoljnije od kupovine samog kauča.

3. Biljke

Biljke unose život i živost u vaš dom. Uložite koju kunu u mesnate zelene listove i odgovarajuće posude koje se bojom i dizajnom uklapaju u ostatak slike. No, prije kupovine raspitajte se o održavanju biljke, potrebnoj svjetlosti i vlazi, kako bi to živo biće sretno raslo u vašem domu.

4. Zavjese i tepisi

Samo promjena zavjese već čini veliku razliku. Nije na odmet da imate takoreći ljetne i zimske zavjese; lagane i prozirne za ljeto, gdje se možete poigrati bojama, i jedne teže, ozbiljnije za hladnije periode i vremena kada mrak brzo pada, jer malo “jača“ zavjesa savršeno štiti vaš dom od neželjenih pogleda ako nemate rolete.

Umjesto ulaganja u novi veliki tepison, pogirajte se s više malih – četvrtasti, okrugli, takozvane stazice. Prostoru daju mladenački šarm, a svakako vas na kraju izađu jeftinije nego tepison te imaju još jedan plus – puno se lakše peru i održavaju.

Kako "oživjeti" dnevni boravak?

Foto: Pixabay

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here