Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana predstavnici Gradske uprave obišli su zagrebačke domove za starije i nemoćne osobe.

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, i ove je godine organizirao tradicionalno darivanje korisnika domova za starije i nemoćne osobe čiji je osnivač Grad Zagreb.

Darivanje korisnika u domovima za starije i nemoćne osobe odvijao se od 12. do 14. prosinca, a podjeli su prisustvovali predstavnici Gradske uprave.

Tako je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević u četvrtak, 13. prosinca, u 9 sati, podijelila prigodne poklone korisnicima Doma Trešnjevka na Trgu S. Penkale 1, kao i korisnicima Doma Trešnjevka u Drenovečkoj 30.

Svih 11 domova i njihovih 3603 korisnika posjećena su u tri dana darivanja. Tako su u srijedu, 12. prosinca predstavnici Gradske uprave obišli Dom Sv. Ane u Islandskoj 2, Dom Trnje u Poljičkoj 12, Dom Ksaver u Nemetovoj 2 i na Trgu D. Iblera 8, Dom Medveščak. U četvrtak, 13. prosinca na rasporedu su bili Domovi Trešnjevka na Trg S. Penkale 1 i u Drenovačkoj 30 te Dom Sv. Josipa, Dunjevac 17, kao i Podružnica Maksimilijana Kolbe u Topničkoj 29, zatim Domovi Centar u Klaićevoj 10 i Crnatkovoj 14. Obilazak i darivanje je završilo u petak, 14. prosinca s Domom Peščenica na Donjim Sveticama 89, Domom Park u Ivanićgradskoj 52 te Domom Dubrava u M. Gavazzija 26 i Domom Maksimir u Augustinčićevoj 1.

Tom skromnom, ali simboličnom gestom htjelo se pokazati koliko su nam naši stariji sugrađani važni te kako se svi zajedno trebamo potruditi pružiti im skrb i njegu kakvu zaslužuju.

 

 

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here