Foto: ShutterstockGeneracije djece odrasle su u prirodi, igrajući danas zaboravljene igre.

Generacije djece nisu imale mobitele, kompjutore, igrice i gadgete. Imale su jedni druge. S ciljem da se obiteljima daruje radost igranja i druženja na svježem zraku, u parkovima, pored drveća, jezera i mora, pokrenuta je jedna hvalevrijedna inicijativa – igranje starih igara diljem cijele Hrvatske!

Podržite akciju i pokažite svojoj djeci kako ste se vi nekada igrali.

Stare igre zaživjet će na zagrebačkom Bundeku u subotu, 27. travnja s početkom u 15.30 sati! Osim Zagreba, igre će zaživjeti 11. svibnja u Osijeku, na Perivoju kralja Tomislava, 18. svibnja u Splitu u Marmontovoj ulici, 1. lipnja u Rijeci na Korzu i 8. lipnja u Puli na Trgu Portarata.

A ako se još uvijek dvoumite i pitate zašto posjetiti Dan starih igara, sigurno će vam pomoći podatak da će svi roditelji i njihovi najmiliji imati priliku uživati u druženju uz stare, zaboravljene igre poput gumi gumija, graničara, preskakivanje užeta, bacanje potkove, obiteljske školice, lanca probijanca i mnoge druge igre. Svi će uživati na suncu, u prirodi, s vrhunskim animatorima i drugom djecom te se na jedan dan, odvojiti od kompjutora i televizije, i priuštiti si nezaboravne trenutke!

Zabavan povratak u prošlost, zabavu i prisjećanje igara uz koje smo odrastali, donosi Social Active Day Erste osiguranja. sKoki i Erste osiguranje pozivaju građane na Dan starih igara.
Maknimo djecu od kompjutora, barem na jedan dan!

2 Komentari

 1. Igrali se ledene kraljice, lanca probijanca, švabe i partizani, indijanaca Vinetua, pravili luk strijele, praćke, šatore, penjali se na drveće, preskakali gumi gumi. preskakali uže sami ili da dvoje vrti uže a jedan skače. ..pekli krumpire na štapu, lovili skakavce, leptire, skupllali krumpirove zlatice, sakuplati sličice Životinjsko carstvo, Biljno carstvo,
  pjevali: Pepito Pepito kad ćemo u Meksiko,
  nikada, nikada jer ja nemam novaca,
  tko ima novaca kupa se na moru,
  a tko nema doma u lavoru,…
  i pri tome u paru po dvoje pljeskali određenim redom jedni sa drugima….

  žvakali žvakaće, pravili što veće balone, žvakaće preko noći stavljali u šećer pa ih opet sutra žvakali. Igrali se graničara, lovice… skrivača…pokvarenog telefona, utrkivali se na bicevima ili na rolšuhama, igrali se sa lutkicama, šivale im odjećicu, crtali kredom ili ciglom po cesti, …..pravili avione od papira, pravili žabice od papira , ispunjavali spomenare, leksikone… nije bilo igraonica kao danas, ali mi smo se i te kako dobro igrali besplatno i beskrajno dobro !!!

 2. Igra koju sam rado igrala bila je skakanje “škole “crtane kredom od 1-8 a na kraju nebo.Šutala se pločica pa tko pogodi redom i dođe do neba pobjednik je. I druga koje se sječam cara care kolko ima sati,naravno klasična igra skrivača i mikado.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here