Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines u prva četiri mjeseca ove godine bilježi porast prihoda od prodaje, a do kraja ove godine očekuju porast tih prihoda za 8 posto u odnosu na prošlu godinu.

Croatia Airlines u prva četiri mjeseca ove godine ostvarila je 591,7 milijuna kuna prihoda od prodaje, što je porast za 93,1 milijun kuna ili za 19 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

O tim je rezultatima na sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (HTZ) izvijestio član tog Vijeća, glavni direktor Croatia Airlinesa Srećko Šimunović. Istaknuo je da se stalno bilježi porast prodaje putem interneta i telefona te da je ta prodaja ove godine u prva četiri mjeseca porasla za 35 posto, na 54,3 milijuna kuna.

U strukturi spomenutih 591,7 milijuna kuna prihoda od prodaje, najveći se dio odnosi na prihod na tržištu SAD-a, 123 milijuna kuna ili 18 posto više, te na prihod na hrvatskom tržištu od 122,4 milijuna kuna koji su u odnosu na lanjska prva četiri mjeseca porasli za 3 posto.

Najveći porast prihoda od prodaje, od čak 187 posto, na 53 milijuna kuna bilježe na tržištu Australije, za što je Šimunović dodao kako je to jako važno tržište koje je lani bilo samo mala baza.

Porast prihoda od prodaje bilježi se ove godine sa gotovo svih stranih tržišta, osim iz Švedske i Makedonije gdje je vidljiv blagi pad. Posebno dobro stoje Francuska, Njemačka, Švicarska i Nizozemska, odakle Croatia Airlines bilježi ove godine u prva četiri mjeseca, dvoznamenkaste poraste prihoda od prodaje i to između 10 i 24 posto.

Šimunović dodaje i kako vjeruje da će se pozitivan trend tih prihoda nastaviti i do kraja ove godine, čemu bi svakako pomogla uspješna turistička sezona s više dolazaka turista.

Hina

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here