Početna Moj Zagreb Novosti Čokoholičari i kavopije dolaze na svoje – počinje Zagreb Coffee&Chocofest

Čokoholičari i kavopije dolaze na svoje – počinje Zagreb Coffee&Chocofest

Foto: ThinkstockNa veselje svih čokoholičara i kavopija – najslađi i najdraži festival ponovno je u Zagrebu. U četvrtak, 6. veljače počinje Zagreb Coffee&Chocofest – Festival kave i čokolade i traje do nedjelje, 9. veljače u zgradi HDLU-a.

Zagreb od 6. do 9. veljače postaje glavni grad Carstva čokolade i kave, a sve generacije ljubitelja ovih slatkih i tamnih užitka doći će ponovno na svoje! Bez kave i čokolada više ne možemo zamisliti život. Možemo ih kuhati, peći, jesti sirove, piti, mirisati, gledati, slušati, igrati se njima a od njih se mogu raditi i prava umjetnička djela. Sve to i još više pokazat će vam Zagreb Coffee & Chocofest, od četvrtka 6. do nedjelje 9. veljače, u zgradi Hrvatskog društva likovnih umjetnika (bivša džamija) na Trgu žrtava fašizma 16 u Zagrebu, svakoga dana od 10-21 h, a ULAZ JE BESPLATAN !!! Slatko vam bilo!

Osim kušanja vrhunskih čokolada i kava, posjetitelji će se odlično zabaviti uz brojne radionice, show cooking, korisna predavanja, a posebna atrakcija Festivala su svjetski poznati umjetnici! Karen Eland, talentirana slikarica iz SAD-a, među prvima u svijetu počela je slikati kavom i čokoladom. Eland će izložiti svoje radove te uživo slikati kavom i čokoladom. Albanski umjetnik Saimir Strati jedan je od najpoznatijih svjetskih umjetnika u tehnici mozaika. Za svoje gigantske mozaike osvojio je čak sedam Guinnessovih rekorda te tako stekao međunarodnu slavu, a na Festivalu će uživo izrađivati mozaike od zrna različitih vrsta kave.

Na Festivalu će se predstaviti i egzotične čokolade poput čokolade s pršutom, maslinama, praline i čokolada od čvaraka i dr. a čokolada će se sparivati s vinima, konjacima i cigarama. a vrhunski baristi predstavit će svoje umijeće latte art – ukrašavanje kava i koktela od kave. Ambiciozniji se mogu okušati u zabavnim nagradnim igrama ili naučiti kuhati poslastice od sirove čokolade, bezglutenske slastice i dr. u brojnim radionicama.

Tu su i predavanja o povijesti kakaa te o nutricionistčkim karakteristikama ovih slatkih ovisnosti. U subotu navečer u programu je “Groznica čokoladne večeri” i koncert nazvan Africa, Coffee & Choco Sensations – a sviraju Ismaila Balde Commi (Senegal) & djembe grupa “Silaba” iz Zagreba.

Festival će završiti u nedjelju 9. veljače s Dječjim danom na kojem će najmlađi uživati u izradi figurica od jestive ticino mase, te zabavnim čokoladnim čarolijama Mak teatra. A kakav bi to bio Festival kave bez prave gatare: “sretnicima” će sudbinu iz šalice proricati prava profesionalna gatara iz kave gđa. Galina Dmitri koja će hrabrima priopćiti neke zanimljivosti iz budućnosti …

Zagreb Coffee & Chocofest održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića i okuplja manje i srednje proizvođače iz Hrvatske, Slovenije i Rusije. Program Festivala možete pratiti na adresi: www.zagreb-coffee-chocofest.com kao i na Facebooku na: www.facebook.com/ZagrebCoffeeChocofest

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here