Foto: PRESSU povodu svojeg prvog rođendana sustav javnih bicikala Nextbike svima koji se registriraju u srijedu, 14. svibnja, daruje 30 dana besplatne vožnje. Nextbike trenutačno ima 3.500 registriranih korisnika i 12 stanica s biciklima u Zagrebu. U idućih godinu dana mreža će se proširiti na 50 stanica u Zagrebu, a već u lipnju sustav se uvodi i u Zadru.

Sustav javnih bicikala Nextbike sve je popularniji oblik javnog gradskog prijevoza u hrvatskoj metropoli. Sustav trenutačno ima 3.500 registriranih korisnika. Oni su u prvoj godini postojanja sustava bicikle Nextbikea koristili 25.000 puta i prešli više od 42.000 kilometara što je jednako krugu oko ekvatora. Korištenjem takvog oblika prijevoza umjesto automobilskog smanjena je emisija ugljičnog dioksida za 15 tona.

Foto: PRESS

Izuzetno mi je drago što su Zagrepčani prepoznali prednosti sustava javnih bicikala. Taj ekonomski i ekološki održiv sustav mobilnosti pomaže u smanjenju prometnih gužvi, rješavanju problema parkiranja, doprinosi zaštiti okoliša, obogaćuje turističku ponudu i općenito utječe na poboljšanje kvalitete života u gradu. Prateći želje i potrebe korisnika proširili smo našu mrežu, pa se stanice Nextbikea prostiru po cijelom gradu – od Maksimira preko centra i Novog Zagreba do trgovačkog centra Point na Vrbanima“, kazao je Krešimir Dvorski, direktor tvrtke Sustav javnih bicikala, u povodu 1. rođendana Nextbikea.

U Zagrebu se trenutačno nalazi 12 stanica s biciklima, a u idućih će se godinu dana ta mreža proširiti na čak 50 stanica. Već u lipnju sustav javnih bicikala se uvodi u Zadru, a planira se pokretanje sustava i u Dubrovniku. Sve veću upotrebu bicikala za prometovanje gradom pozdravili su predstavnici udruga Moj bicikl i Sindikata biciklista.

Foto: PRESS

Kako bi što veći broj Zagrepčana i njihovih gostiju upoznao prednosti sustava javnih bicikala, Nextbike će svima koji se putem internetske stranice www.nextbike.hr registriraju u srijedu, 14. svibnja, darovati 30 dana besplatne vožnje u vrijednosti 79 kuna. Registracija je moguća cijeli dan – od 0 do 24 sata. Postojeće korisnike Nextbike će nagraditi s dodatnih 30 minuta besplatne vožnje svaki dan od 16.5. do 15.6.2014.

Čestitke u povodu prvog rođendana Nextbikea njegovoj su ekipi uputili promotor zdravog načina života Mario Valentić, Miss sporta Lucia Tadić, manekenka Renata Marić i biciklist Mladen Gaćeša.

Foto: PRESS

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here