Početna Vijesti Zanimljivosti Besplatna lutkarska radionica za djecu

Besplatna lutkarska radionica za djecu

Foto: PRESSDraga djeco i roditelji, učenici i prijatelji pozivamo vas na otvoreni sat lutrarske radionice u utorak 01. listopada u 18.30h u Kulturnom centru Peščenica.

Nakon ovog otvorenog i besplatnog sata djeca se mogu upisati u Lutkarsku radionicu, koja će se redovito održavai utorkom od 17.30 do 18.30 za djecu 5 i 6 godina i od 18.30 do 20.00 za školarce.

Lutkarstvo kao umjetnost u svojem izričaju spaja razne umjetnosti (likovnu, glazbenu, plesnu i dramsku umjetnost). Potiče razvoj motoričkih sposobnosti, vizualno, kreativno i likovno doživljavanje okoline, razvija socijalne i komunikacijske sposobnosti, te potiče timski rad. Stoga je lutkarski studio odličan izbor jer profilira i dopušta djeci da odaberu aktivnosti u kojima se bolje osjećaju ili pak nastavljaju razvijati sve svoje vještine u lutkarstvu kao samosvojnoj umjetnosti.

Pristup svakom djetetu je individualan. Kroz radionicu djeca si pružaju pomoć i podršku, komuniciraju, opuštaju se te stječu samopouzdanje i razvijaju osjećaj za grupni scenski rad.

SADRŽAJ LUTKARSKOG STUDIJA

1. Izrada lutaka i likovni izričaj
2. Animacija i scenski pokret
3. Tekst i vježbe glasa i govora

Voditeljica: Morana Dolenc diplomirala na Université de la Sorbonne Nouvelle, Pariz III (Licence 3, Etudes theatrales), Francuska i na l’Ecole Supérieure Nationale des Arts de la Marionnette u  Charleville-Mézièresu, Francuska.

INFO: 01 2303122, [email protected]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here