Gradonačenik tvrdi kako nema uvid u poslovanje Holdinga.Na vruće pitanje o cijeni ZET-ovih karata i postupku gradonačelnik Bandić je ocijenio da se radi o enormnom povećanju cijena, od 31 do 51 posto, koji “udara na standard građana”, a s time se, kako je dodao, ne može složiti niti to prešutjeti.
[infopunkt 3885&video=01 nolink]
“Gradonačelnik je protiv poskupljenja, i protiv poskupljenja kad se nema uvid u poslovanje Holdinga 2012. godine”, rekao je.Dodao je kako će naći mehanizam da se svi očituju jer je poskupljenje enormno jer nema skrivanja.”Nema onog tko se nije skrio, magarac je bio” rekao je šaljivo Bandić po pitanju očitovanja o poskupljenjima.Također je dodao kako će se koristiti svim zakonskim ovlastima kako bi se spriječio ovaj način donošenja odluka”, dodao je.Bandić je podsjetio da u Gradskoj upravi “stežu remen” još od travnja 2008., od donošenja smjernica za gospodarski oporavak, i da Grad Zagreb ne živi na dug, odnosno na tuđi račun, pa tako već osam godina nije povećavao svoj dug koji iznosi 350 milijuna kuna.
[infopunkt 3885&video=02 nolink]
Novinari su se zanimali i hoće li se Bandić uskoro sastati s predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem, kao što je običavao susretati se i s bivšim premijerom Ivom Sanaderom. Odgovorio je da će se prije toga sastati s novim vodstvom zagrebačke Gradske skupštine i razgovarati o temama važnim za Grad Zagreb jer se, kaže, “prvo treba pogledati u svoje dvorište”. Napomenuo je da je sa svim dosadašnjim premijerima imao korektan odnos kad su u pitanju interesi grada i države, a takvom se odnosu nada i s Milanovićem. (www.infopunkt.tv)

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here