Gradonačelnik Milan Bandić ispratio je djecu s poteškoćama u razvoju na božićnu vožnju vlakićem Tin express koju je organizirao Grad Zagreb u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom i PJ Lokalnim prijevozom.

“Ovaj tradicionalni vlakić slobodno možemo nazvati vlakićem dobrote, optimizma, vjere i nade. U doba adventa, u vrijeme darivanja treba se sjetiti i djece s poteškoćama u razvoju. Grad Zagreb o tome skrbi i brine svaki dan, a red je i da se jednom u ovo advensko vrijeme nađemo svi zajedno”, rekao je gradonačelnik Bandić.

Najavio je i otvaranje Kuće solidarnostu na djelu, sutra, 15. prosinca na Jelačić placu, čiji je pokrovitelj Grad Zagreb sa Caritasom nadbiskupije Zagrebačke, ‘Sve za nju’ i Hrabrog telefona, ističući kako je to ”nešto novo za sve one koji neće imati na trpezi ono što zažele, one koji su zaboravljani, zapušteni i osiromašeni”.


Ove godine HŽ Putnički prijevoz slavi 15 godina vlaka „Tin-express“, dječjeg vlaka koji će voziti od 1. do 23. prosinca na području Zagreba te Osijeka, Vinkovaca, Varaždina, Slavonskog Broda, Bjelovara, Siska, Rijeke, Pule i Karlovca.

Tijekom jednosatne vožnje na relaciji Zagreb – Velika Gorica – Zagreb, dvjestotinjak mališana iz Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, Centra za rehabilitaciju Zagreb – Podružnica Sloboština, Udruge slijepih Zagreb, Društva distrofičara Zagreb, Centra za autizam, Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora – SUVAG te Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba, zabavljat će Djed Mraz i Sveti Nikola koji će im podijeliti i prigodne poklon-paketiće.

Na području Zagreba vožnje za građanstvo bit će organizirane vikendom na relaciji Zagreb – Velika  Gorica i obratno.

Od ponedjeljka do petka vlak će voziti organizirane skupine djece iz dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola.

www.infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here