vesna balenović_VPoznata zviždačica Vesna Balenović jutros je pred zgradom hrvatske Vlade počela prosvjedovati tražeći da ju se vrati na posao u Inu.

“Ovdje ću stajati do povratka u Inu, ovo je krajnja mjera, ovo je sramota hrvatske Vlade i države”, izjavila je Balenović novinarima.

Pozvala je premijera Zorana Milanovića i predsjednika Republike Ivu Josipovića, “koji je dobio izbore na borbi protiv korupcije”, da zaštite zviždače, kako nju, tako i sve ostale. Traži i da joj se vrati 13 godina plaće s kamatama, da se materijalno obešteti nju i njezinu obitelj za pretrpljene duševne boli.

“U protivnom ovo je kriminalna zemlja, kriminalna Vlada i građani će početi pridruživati mi se”, izjavila je Balenović.

[infopunkt 7401 1]

Zviždačica podsjeća da je iz Ine izbačena zato jer je ukazivala na korupciju tešku 100 milijuna eura, te da unatoč “priznanjima” koje je u međuvremenu dobivala još uvijek nije vraćena na posao.

Tvrdi da se 25 puta obraćala predsjedniku Uprave Ine Zoltanu Aldotu i da ju nikada nije primio, da se deset puta javljala premijeru Milanoviću (jer je Vlada vlasnik Ine s 44,6 posto), ali da joj je odgovorio da nema oslobađajuću presudu.

“Poručujem mu, oslobađajuća presuda ne treba zviždačima, nego ubojicama i pedofilima”, izjavila je Balenović, navodeći da zviždaču treba pohvala i nagrada, te da bi u civiliziranoj zemlji pala Vlada ako bi zviždač završio na cesti.

[infopunkt 7401 2]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here