U Zagrebu se od danas do 25. kolovoza održavaju 7. Europske igre transplantiranih i dijaliziranih. Svečano otvorenje igara u organizaciji Hrvatske udruge Transplant, sa oko 300 sudionika iz 28 zemalja Europe održat će se večeras od 19 sati na vanjskim bazenima SC Mladost u Zagrebu.

U sklopu 7. Europskih igrara transplantiranih i dijaliziranih (European Transplant and Dyalisis Games – ETDG), koje traju 8 dana i jedinstven su multidisciplinarni sportski događaj koji se održava svake dvije godine pod pokroviteljstvom Europske federacije transplantiranih i dijaliziranih sportaša (ETDSF), oko 300 natjecatelja će se natjecati u 11 grupa sportova i 49 disciplina.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičević Vukičević istaknula je da je Europska federacija transplantiranih i dijaliziranih odlučila da se 7. Europske igre održe u Hrvatskoj budući da su se hrvatski transplantirani i dijalizirani sportaši dokazali osvajajući najviša odličja na igrama u Europi i svijetu.

Pozvala je sugrađane da se podrže ovogodišnje igre u što većem broju te na taj način podignu svijest o važnosti darivanja organa.


Voditelj Europskih igara dijaliziranih i transplantiranih Jurica Ester istaknuo je da ovogodišnje igre, na kojima će sudjelovati oko 400 sudionika, obuhvaćaju sportove od atletike, biciklističkih utrka na kronometar do plivanja.


Europske igre transplantiranih i dijaliziranih održavaju se svake dvije godine kao multidisciplinarni sportski događaj pod pokroviteljstvom Europske federacije transplantiranih i dijaliziranih sportaša. Za Hrvatsku će na 7. Europskim igrama nastupiti 25 reprezentativaca.

Branislav Kosman komentirao je hrvatski transplantacijski program.


Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here