U petak, 19. travnja u Velikoj kino dvorani Ministarstva gospodarstva RH, u Ulici grada Vukovara 78, održat će se 3. Regionalni forum o urbanoj sigurnosti “STOP GRAFITI”.

Regionalni urbani forum održava se u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti uz pokroviteljstvo Ministarstva unutarnjih poslova RH, Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, te uz potporu SESCA-e i regionalnih partnera.

Cilj tog regionalnog foruma je unaprjeđenje sigurnosti zajednice, s naglaskom na unaprjeđenju učinkovitosti sustava prevencije kriminaliteta te razvijanju zajedničkih pristupa i rješenja u  tijelima  lokalne uprave, i to kroz formu dijaloga odgovornih ljudi iz struke, znanosti, prakse i politike.

Kako će fokus programa bit će na fenomenu ne kontroliranih grafita i taggova, koji uzrokuju milijunske štete lokalnoj zajednici, forum će sudionicima predstaviti i najnovije trendove u strateškom pristupu rješavanja problema grafita.

Forum, koji se organizira s namjerom stvaranja uvjeta za razvoj novih pristupa urbanoj sigurnosti i novim partnerstvima na razini lokalne zajednice u području sigurnosti, namijenjen je gradonačelnicima, županima, načelnicima općina, savjetnicima za sigurnost, nadležnim osobama komunalnog i prometnog redarstva, predstavnicima Policijskih uprava, te brojnim drugim stručnjacima koji se bave problematikom tehničke zaštite, prevencije kriminaliteta javnom i urbanom sigurnošću. Cilj je stjecanje novih znanja i iskustava, prenošenje primjera dobrih praksi s prostora EU, kao i mogućnost umrežavanja i razvijanja novih programa i projekata.

Kao dio projekta dostupnosti i ostvarivosti tzv. urbane sigurnosti svim članovima zajednice, HUMS ističe kako sa svojim stručnim i institucionalnim partnerima želi kroz otvoren dijalog i uključenost svih subjekata ostvarivati razvoj sigurnosti zajednice.

Početak je predviđen za 10 sati 17. travnja, a krajnji rok za prijavu je 16. travnja. Prijavnicu je moguće ispuniti elektronski te poslati na e-mail: [email protected] ili  faksom na broj: +385/1 5603 582.

1 Komentar

  1. Poštovani,
    nažalost kasno sam dobio obavijest o forumu. No imate podršku u daljnjem radu. Konkretno nudim daljnju suradnju na poslovima otklanjanja i zaštite fasada u svim gradovima diljem Hrvatske. Stoga Vas pozivam da predložite sastanak u svezi dogovora za zajedničku suradnju. Zaključak odricanjem svoje zarade voljan sam uz pokrivene troškove otkloniti grafite. Znamo, možemo i hoćemo, moj kontakt je 091-3777 408 ili 01 3777 408 uvijek aktivan.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here